Jos olet aikeissa vuokrata auton, kannattaa huomioida tietyt asiat etukäteen, jotta välttyisit yllätyksiltä myöhemmin. Kerromme tällä sivulla, mitä kaikkea autoa vuokrattaessa on syytä muistaa.

Ensinnäkin on viisasta vertailla sekä hintoja että autoja netissä etukäteen ja hyvissä ajoin. On täysin ymmärrettävää, että hinnat nousevat sesonkien aikana, esimerkiksi kesällä ja joulun tietämillä. Suomessa sesonkiaikoja ovat myös koulujen loma-ajat eli syys- ja hiihtolomat. Etenkin silloin, jos olet vuokraamassa tietynlaista autoa tai haluat ehdottomasti tietynlaisen varustelun, on syytä olla liikkeellä ajoissa.

Kun vertailet hintoja, huomioi, ettei auton hinta ole ainoa, josta joudut maksamaan. Asiakkaalta veloitetaan usein lisähintaa esimerkiksi siitä, että kuljettaja on alle 25-vuotias. Lisähintaa tuo tietenkin myös vakuutus; asiakas voi itse vaikuttaa muun muassa siihen, millaisen omavastuun haluaa vakuutukselleen ottaa. Vakuutukseen saa myös erikseen erilaisia vapaaehtoisia lisätuotteita, joiden korvaavuudet ja korvauskohteet vaihtelevat maittain. Auto varataan netissä luottokortilla.

Kun menet noutamaan vuokra-autoasi, joudut täyttämään nivaskan erilaisia sopimus- ja vakuutuspapereita. Jos olet vuokraamassa autoa lentokentältä lennon jälkeen, et luultavasti ole suinkaan ainoa vuokraamon asiakas. Varaa siis auton hakemiseen riittävästi aikaa, niin ei tarvitse hermoilla jonossa. Kun paperiasiat on hoidettu, saat varaamasi auton avaimen ja ohjeet auton löytämiseksi parkkipaikalta. Usein vuokraamon edustaja lähtee mukaan katsomaan autoa, jolloin on tarkoitus yhdessä tarkistaa, missä kunnossa auto on luovutettu asiakkaan käyttöön. Monet ottavat tässä vaiheessa kuvia autosta etenkin, jos siinä on jo valmiiksi käytön jälkiä. Näin ollen voidaan jälkeenpäin todistaa, että jäljet olivat edellisen asiakkaan jäljiltä. Tarkista myös, että kaikki valot ja muut laitteet toimivat ja ovat ehjiä. Tavanomainen toimintamalli autoja vuokrattaessa on se, että asiakas saa auton käyttöönsä tankki täytenä, ja hän myös täyttää tankin palauttaessaan auton.

Vuokra-autoon liittyvät paperit ja vuokraamon yhteystiedot kannattaa säilyttää muualla kuin autossa siltä varalta, että auto varastetaan. Tällöin saat yhteyden vuokraamoon ja voit antaa myös poliisille helposti vuokraamasi auton tiedot.

Auto palautetaan etukäteen sovittuun paikkaan. Autovuokraamo ei välttämättä ole auki juuri silloin, kun haluat palauttaa auton, mutta auton avaimet voi tavallisesti tiputtaa ennalta sovittuun paikkaan.