Työmatka, lomamatka, mökkireissu, oman auton hajoaminen – tarve auton käytölle voi syntyä milloin vain. Autojen vuokraaminen etenkin lomamatkoilla on monille jo tuttua, mutta autojen vuokraaminen myös arkikäytössä on lisääntynyt. Etenkin monille syrjäseudulla asuville autoton elämä on lähes mahdotonta, ja autottomuus voi olla esteenä myös työnhaulle. Auton ostaminen voi tuntua houkuttelevalta, mutta joskus vuokraaminen on ratkaisuna paras.

Ensiksikin auton vuokraaminen säästää rahaa. Auton voi vuokrata juuri silloin kun sen tarvitsee, jolloin kulkuneuvon käyttöönotto ei vaadi suurta rahasummaa. Näin rahat jotka olisi muuten pitänyt käyttää auton hintaan, vakuutusmaksuihin ja pysäköintimaksuihin jäävät nyt omaan käyttöön. Vuokra-auton hankkiminen jo olemassa olevan omistusauton rinnallekaan ei ole huono vaihtoehto, sillä näin voi säästää omaan autoon kohdistuvissa ylimääräisissä kuluissa. Lisäksi mikäli auton vuokraa pitkäaikaisella ns. leasingsopimuksella voi joissain tapauksissa neuvotella hinta-alennusta.

Toiseksi autonvuokraus on lähes riskitöntä. Mikäli omistusautoon tulee vika tai ajaa kolarin, tai autovero tai vakuutus nousevat, iskee tämä kipeimmin omaan lompakkoon. Lisäksi uusi auto menettää lähes aina peräti 30% kokonaisarvostaan heti, kun se ajetaan ulos myymälästä. Vuokrasopimukseen, etenkin leasingvaihtoehtoon, puolestaan usein sisältyvät vakuutusmaksut, ja tarvittaessa auton voi kätevästi vaihtaa uuteen ja vuokraaja voi huoletta jatkaa autoilua.

Kolmas etu onkin juuri vuokraamisen mukana tuoma vapaus: vuokra-autoista voi valita juuri omaan tilanteeseen parhaiten sopivan riippuen siitä, tarvitaanko vetokykyinen auto, isompi malli viemään koko perhe lomamatkalle, kulkuväline haasteellisille tieolosuhteille tai pakettiauto muuttoa varten. Autoja on tarjolla myös diesel-, bensa- ja hybridikäyttöisinä sekä automaatti- ja manuaalivaihteisina, minkä lisäksi vuokraan voi sisältyä myös lisävarusteita kuten GPS tai nokkakärryt.

Auton voi vuokrata myös imagollisista syistä: uudenkarhea, moitteettoman puhdas katumaasturi antaa ajajastaan aivan toisenlaisen kuvan kuin kymmenen vuoden takainen Nissan Micra.

Tänä päivänä auton vuokraaminen on myös nopeaa ja vaivatonta. Auton voi varata netissä tai puhelimitse, ja sen voi saada käyttöönsä jopa kahden tunnin varoitusajalla. Vuokrafirmojen kautta on myös mahdollista etsiä auto, joka sijaitsee lähellä omaa kotia, tai vaihtoehtoisesti sen voi noutaa etukäteen sovitulta parkkipaikalta säästäen auton käyttöönottoon kuluvaa aikaa.