Autovuokraamo Sixtistä tulee digitaalinen

Moni autoja joskus vuokrannut on aivan varmasti törmännyt firmaan nimeltä Sixt. Kyseessä on perheomisteinen autovuokraamo, joka on laajentunut lähes jokaiseen maailmankolkkaan. Se on vuokrannut autoja jopa ensimmäistä maailmansotaa edeltävällä ajalla, joten kyseessä on kiistatta yksi vanhimmista autovuokraamoista. Nyt Sixt on kuitenkin astumassa vihdoin nykyaikaan ja se on aikeissa julkistaa upouuden älypuhelimiin perustuvan digitaalipalvelunsa. Tavoitteena on haastaa Uber ja muut vastaavat kyytejä tarjoavat vaihtoehdot.

Digitaalinen autonvuokraus käynnistyy pikapuolin

Sixtin uusi projekti näkee päivänvalon aivan pian. Aluksi sen on määrä aloittaa parilla saksalaisella lentokentällä, joilla kuljettajat pystyvät vuokraamaan autonsa mobiililaitteensa välityksellä ilman, että missään vaiheessa täytyisi ryhtyä etsimään lentokentän autonvuokrauspistettä. Lienee sanomattakin selvää, että tämä nopeuttaa auton vuokraamista suunnattomasti. Auto on mahdollista vuokrata itselleen omien tarpeidensa mukaan aina alle tunnista useisiin viikkoihin. Jo nyt auton vuokraaminen netissä onnistuu kohtalaisen edullisesti, mutta mobiilivuokraaminen on jotain aivan uutta.

Jotta tämä olisi mahdollista, täytyy vuokra-autoihin asentaa erillistä teknologiaa. Näillä näkymin tämän vuoden puolella Sixt aikoo asentaa tämän uuden teknologian pariinkymmeneentuhanteen autoon. Pidemmällä tähtäimellä tavoitteena on kuitenkin se, että joka ikinen Sixtin 240 000 ajoneuvosta sisältää tämän teknologian ja mahdollistaa digitaalisen autonvuokrauksen.

Autonvuokrauksessa kovaa kilpailua

Autovuokraamot Suomessa ja missä tahansa muuallakin maailmassa käyvät keskenään kovaa kamppailua asiakkaista. Ei ole kovinkaan helppoa erottautua joukosta keskellä ankaraa kilpailua etenkään nykyään, sillä markkinoilla on tavallisten autovuokraamoiden ohella nyt myös muita haastajia. Sixtin klassisimpia kilpailijoita ovat muun muassa Hertzin ja Europcarin kaltaiset suuret yhtiöt, mutta esille on noussut yllättävä haastajien joukko. Kyse on tietenkin erilaisista kyytisovelluksista, joista etupäässä Uberin ja Lyftin kaltaiset toimijat ovat rohmunneet asiakkaita autovuokraamoilta. Enää etenkään pienemmillä etäisyyksillä ei välttämättä edes koeta tarvetta vuokrata autoa, kun kyydin saa haluamaansa paikkaan reilusti halvemmalla kuin taksilla aiemmin.

Juuri tätä vastaan Sixt nousee nyt taistelemaan uudella digitaalisella sovelluksellaan. On mielenkiintoista nähdä, miten markkinoilla otetaan uusi digitaalinen palvelu vastaan. Hyvin luultavaa on, että etenkin nuoremmat autonvuokrausta harkitsevat potentiaaliset asiakkaat lataavat Sixtin sovelluksen innolla ja katsovat, mitä sillä on tarjottavanaan.