Auton vuokraus Suomessa on turvallista ja erittäin kätevää. Nykyään auton voi vuokrata joko netin kautta, puhelimitse tai käymällä itse paikan päällä. Autonvuokraamoiden lisäksi matka- ja lentoyhtiöt tarjoavat sivuillansa autonvuokrausmahdollisuuden. Nettisivuilla on äärettömän helppoa valita itselle sopiva hintapiste sekä ajettava auto.

Muutamia asioita kannattaa kuitenkin ottaa huomioon autoa vuokratessa.

Vähimmäisikä

Auto vuokrataan vain tietyn iän ylittäneille henkilöille. Tämä politiikka riippuu autonvuokraamosta sekä auton kokoluokasta ja se kannattaa tarkistaa ennen auton vuokraamista. Yleensä nuorelta kuljettajalta saatetaan periä nuoren kuljettajan lisämaksu.

Ylimääräiset kuljettajat

Lisäkuljettajat tulee mainita vuokraustilanteessa vuokraussopimukseen. Lisäkuljettajien tulee myös olla paikan päällä auton noutohetkellä sekä esittää voimassa oleva ajokortti ja passi tai muu kuvallinen henkilöllisyystodistus. Useimmat autonvuokrausfirmat veloittavat lisämaksun ylimääräisistä kuljettajista.

Tarvittavat asiakirjat

Vuokraajalla tulee olla pääkuljettajan nimissä oleva luottokortti. Vaikka vuokraus maksettaisi käteisellä, pitää luottokortti löytyä, sillä sitä käytetään takuuna, mikäli jotain sattuu tapahtumaan matkan varrella. Ennen vuokrausta kannattaa tarkistaa vuokraavalta yritykseltä, mitkä luottokortit yritys hyväksyy.

Miten auto on vakuutettu

Autonvuokraus sisältää yleensä perusvakuutukset ja varkausvakuutuksen sekä kolariturvan. Asiakas joutuu kuitenkin yleensä maksamaan omavastuun mikäli auto vaurioituu. Omavastuun suuruus vaihtelee autoluokkien välillä. Omavastuun suuruinen summa yleensä otetaan takuuksi luottokortilta. Siksi kannattaakin varmistaa luottokortin luottoraja. Kannattaa myös ottaa huomioon ettei auton vakuutukset kata aivan kaikkea. Renkaat, vanteet, alusta, katto, tuulilasi ja ikkunat eivät monesti ole vakuutuksen alaisia. Autoa noudettaessa vuokraava firma saattaa tarjota maksullisia lisävakuutuksia.

Auton kunto kannattaa tarkistaa ennen ajoa. Jos vikoja löytyy, ne tulee kirjata ylös. Tämän lisäksi hyvä varotoimenpide on kuvata auto kännykällä. Näin ollen vuokraajalla on kuvamateriaalia auton kunnosta luovutushetkellä. Rekisterikilpi on myös hyvä kuvata jos auto esimerkiksi varastetaan ja vuokrauspaperit ovat autossa.

Polttoainekäytäntö

Kannattaa varmistaa mitä polttoainetta autossa käytetään ja miten bensatankki avataan ennen ajoa. Sopimuksessa on mainittu polttoainekäytännöstä. Se voi vaihdella riippuen yhtiöstä. Yleisin näistä on, että auto luovutetaan täydellä tankilla ja se tulee myös palauttaa täydellä tankilla. Yleensä jos sopimuksessa ei ole mainittu muuta, niin käytäntö on juuri tämä.