Sanotaan, että uuden auton arvo romahtaa samalla hetkellä, kun se ajetaan ulos autoliikkeen ovista. Käytetyn auton hankinnassa on omat tunnetut riskinsä, ja hankinta saattaakin pahimmassa tapauksessa osoittautua varsinaiseksi hintapommiksi. Uusi auto taas on sijoituksena hyvin arvokas, ja tunnetusti oman auton ylläpito tulee Suomessa kalliiksi; on vakuutusmaksuja, autoveroa, katsastus, peseminen, polttoaine, huollot… kaikki tämä maksaa. Alueilla, joilla joukkoliikenne toimii, ei liene montakaan syytä omistaa omaa autoa ainakaan päivittäistä arkikäyttöä varten. Kun taas lähdetään satunnaiselle loma- tai liikematkalle, tulee auton vuokraaminen edulliseksi vaihtoehdoksi. Auton vuokraaja maksaa vain auton käyttämisestä, eikä hänelle kerry lainkaan kuluja auton seisottamisesta turhaan tallissa.

Vuokra-auton käyttäjä ajaa uudella tai viimeisen päälle huolletulla autolla. Vuokra-auto on siten turvallinen vaihtoehto; joku muu on huolehtinut kaikista juoksevista kuluista ja kärsii nahoissaan auton arvon laskemisen kilometrien karttuessa. Sama pätee silloinkin, jos autoon tulee yllättäviä vikoja tai se joutuu ilkivallan kohteeksi. Vuokraaja tosin maksaa vakuutuksen ja polttoaineen, mutta muutoin vuokra-autolla ajaminen on verrattain huoletonta matkantekoa. Vuokra-autot ovat varustetasoltaan niin hyviä kuin asiakas tarvitsee, eli halutessaan asiakas saa käyttöönsä markkinoiden parhaat herkut – joutumatta kuitenkaan ostamaan niitä kokonaan omakseen. Tarjolla on myös laaja valikoima eri automerkkejä ja malleja.

Vuokra-auto on juuri sellainen, kuin asiakas haluaa. Jos ostat oman auton, sinulla on käytössäsi aina sama menopeli. Auton käyttötarve kuitenkin muuttaa muotoaan elämän eri tilanteissa. Joskus kyytiläisiä onkin enemmän kuin omaan autoon mahtuisi, ja joskus taas tarvitaan enemmän tilaa tavaroiden kuljettamista varten. Jonain päivänä halutaan ajaa mahdollisimman pienellä kulutuksella, ja joskus taas toivotaan moottoriin voimaa ja auton ulkonäköön tietynlaista glamouria. Vuokra-auton käyttäjä saa aina ajaa juuri sellaisella autolla, joka vastaa hänen senhetkisiä toiveitaan ja tarpeitaan, eikä yhteen ja samaan autoon tarvitse sitoutua vuosikausiksi. Lisäksi vuokra-auton käyttäjän ei tarvitse ajaa metriäkään enempää kuin on syytä, koska hän voi aina matkustaa matkakohteensa lähelle julkisilla liikennevälineillä ja säästää näin aikaa, vaivaa ja rahaa. Lentokentältä tai rautatieasemalta saa kätevästi haluamansa kaltaisen vuokra-auton, jolla matkanteko sujuu vaivatta eteenpäin.