Auton vuokraaminen on pääsääntöisesti helppoa ja vaivatonta Suomessa. Maassa on useita eri vuokra-autoja tarjoavia yrityksiä, osa suurempia ja pidempään alalla toimineita, ja osa uusia tulokkaita.

Autojen välitys on myös siirtynyt internetaikaan. Lähes kaikilla yrityksillä on oma sovelluksensa tai nettipalvelunsa, josta autoja voi selata ja varata. Lisäksi löytyy erityisiä sovelluksia, josta autoja voi varata lentokentältä, riippumatta minkä yrityksen kautta auton haluaa. Tämä on kätevä sovellus lentomatkustajille, jotka tulevat ensin kauempaa paikalle. Autoja voi selata suoraan listalla ja näet, mitkä kaikki autot ovat saatavilla lentokentän autovuokraamoissa. Varaaminen on helppoa ja nopeaa.

Muutoinkin autojen vuokraaminen on kyetty tekemään asiakkaalle mahdollisimman helpoksi. Asiakkaan ei välttämättä tarvitse mennä mihinkään vuokrayrityksen palvelupisteeseen, vaan hän voi hakea auton avaimet esimerkiksi lukollisesta kaapista, johon hänelle on annettu numerokoodi. Näppäilemällä numeron, oikea luukku avautuu ja asiakas saa autoonsa avaimet ja pääsee jatkamaan matkaa. Tämä tietysti edellyttää, että kaikki paperi- ja vakuutusasiat on hoidettu etukäteen kuntoon. Tällaisia lukollisia kaappeja löytyy jostain suuremmista keskuksista, esimerkiksi joiltain yliopistoilta.

Asiakas voi vuokrata auton myös perinteisin menetelmin. Hän voi saapua vuokrayrityksen asiakaspalvelupisteeseen ja kertoa, että haluaa vuokrata auton. Auton saa mukaansa kyllä tälläkin tavalla, varsinkin vanhempi sukupolvi saattaa edelleen suosia mieluummin perinteistä menetelmää. Vuokra-auton saadakseen asiakkaalle tulee olla tietysti voimassa oleva ajokortti.

Auton hintaan vaikuttaa moni asia. Auton malli on tietysti oleellinen osa hinnassa, pienemmän kokoluokan auto on yleensä halvempi. Suurempi auto taas on yleensä kalliimpi. Lisäksi hintaan vaikuttaa jonkin verran esimerkiksi moottorin koko, onko auto automaatti- vai manuaalivaihteinen tai onko kyseessä farmari vai sedan-malli. Myös nykyään suositut katumaasturit ovat yleensä vähän hintavampia. Lisäksi hintaan vaikuttaa se, onko asiakas auton ainoa kuljettaja. Monet yritykset ottavat pienen lisämaksun, mikäli kuljettajia on useampia. Tarjolla on myös monenlaisia erillisiä lisävakuutuksia, joihin asiakkaan on hyvä perehtyä tarkemmin. Esimerkiksi erillinen ikkunavakuutus kiveniskemiä varten tai omavastuun poisto. Tämä omavastuun poisto kannattaa yleensä ainakin ottaa, koska sen hinta on yleensä muutama kymppi, mutta omavastuu saattaa olla helposti tuhatkin euroa mikäli jokin suurempi haaveri sattuu kohdalle.

Kaiken kaikkiaan auton vuokraaminen Suomessa on helppoa ja turvallista.